ŞEHRE DAİR BİLGİ, DUYGU, RESİM VE DİĞER ŞEYLER…

0

 

Ömürde Bir Defa Çıkar: Nişan Nikâh Gazetesi, Adı Deyimlerde Kalan Beldeler, Benim Sivas’ım, Şifa ve Safa Yurdu Yılanlı Çermik, Taşa Yansıyan Zarafet: Çifte Minare… Hayat Ağacı dergisinin son sayısından bazı dosya başlıkları bunlar. Hemen her Sivaslının kalbinde ve zihninde tatlı titreşimler doğuracak dosyalar ve fotoğraflarla, 29. kez okurlarının karşısına çıkıyor Hayat Ağacı. İnsan hikâyeleri anlatıyor; ailelerin, mahallelerin, mekteplerin tarihine bakıyor ve şehir üzerine düşünüyor.

 

Hayat Ağacı dergisinin 29. sayısının kapağında, Sivas’ın 1959 yılında havadan çekilen bir fotoğrafı kullanılmış. Büyük ihtimalle Türk Hava Kurumu’na ait bir gösteri uçağından çekilen fotoğraf, Sivas’ın geleneksel şehir dokusunu yansıtıyor. Henüz yok olmaya başlamayan eski Sivas, bu kapak fotoğrafında aynen arz- endam ediyor. Derginin kıdemli yazarları Müjgân Üçer, Halûk Çağdaş, Faruk Aburşu, Orhan Sağlamer, Adnan Yolalan, Kemalettin Kuzucu’nun yanında, Mustafa Balel, Yunus Özel, Yusuf Civelek gibi, Hayat Ağacı okurları için yeni imzalar da bu sayıda yer almış.

 

Müjgân Üçer’in Çifte Minareli Medrese üzerine derinlikli araştırması ve Prof. Kemalettin Kuzucu’nun arşiv belgelerine dayanarak yazdığı “Yüceyurt Tarihine Giriş” makalesi bu sayının dikkat çeken araştırma dosyaları. Tekin Şener’in Kebikeç dergisi yayın yönetmeni Kudret Emiroğlu ile yaptığı röportaj, mimar Yusuf Civelek’in “Şehrin Sınırları” başlıklı denemesi, yazar ve çevirmen Mustafa Balel’in “Benim Sivas’ım” başlıklı hatıra yüklü denemesi, Faruk Aburşu’nun harika bir şehir tarihi çalışması niteliğinde olan ve tek nüshalık bir düğün gazetesini işlediği yazısı, Yunus Özel’in yerel deyimler ve ifadelerle süslediği enfes denemesi Hayat Ağacı’nın 29. sayısını okur için bir şölene çeviriyor.

 

Türkiye’nin en uzun soluklu şehir kültürü dergisi olan Hayat Ağacı, iyi metinleri, iyi fotoğraflarla süsleyerek okurlarına sunmaya devam ediyor. 29. sayı da yalnızca Sivaslılar için değil, Türkiye’de şehir ve şehir kültürü kavramları üzerine düşünen her okur yazar için ilgi çekici bilgilerle, anektodlarla, resimlerle dolu. Hayat Ağacı dergisine 0346 223 53 56 numaralı telefondan ya da www.hayatagacidergisi.com adresinden ulaşabilirsiniz.

PAYLAŞ